Historien​

krummelur

Restaurant Klosterkroens historie​​

krummestreg

Restaurant Klosterkroen åbnede i starten af november 2015 med den simple mission at skabe klassisk dansk mad, som vi kender og elsker. De herlige retter kan nydes i autentiske og hyggelige omgivelser på en restaurant, der frembringer nostalgi i enhver, som er opvokset med traditionel dansk mad.

 

Restauranten, med sine rød/hvide duge og antikviteter, er indrettet med de bedste intentioner om, at alle føler sig hjemme og får en hyggelig stund sammen med venner og familie. Vi værner nemlig om vores restaurant lige så højt, som vi værner om vores retter og specialiteter.

Føl dig hjemme i vores restaurant, og lad dig tænke tilbage og mindes de dejlige stunder foran din mors eller bedstemors kødgryder. Vores smilende personale står altid klar til at yde en god service, og gøre din aften behagelig og komfortabel.

For at skabe denne tidslomme fuld af gamle traditioner, har vi søgt inspiration fra det nærtliggende Gråbrødre Kloster. Dette kloster værner om en stor del af Odenses historie helt tilbage til år 1279. I dag står klosteret i al sin pragt og pynter midt i byen, og med Restaurant Klosterkroens location kun få meter derfra. Samtidig har vi søgt inspiration fra Odenses bryggeri, Albani, og dens stifter Schiøtz.

krummestreg

Odenses kloster på Gråbrødre Torv ​​

Det gamle Gråbrødre Kloster danner ramme omkring landets største Franciskanerkloster, der blev grundlagt af kong Erik Klippinge, som forærede sin kongelige gård samt tilhørende bygninger til klosterets munke. Munkeordenens grundlægger – Frans af Assisi – havde bestemt, at munkene skulle være fælles om fattigdom og bodsøvelse.

Ligesom farven på deres ordensdragter, blev franciskanerne kaldt Gråbrødre. For at mindes klosterets historie og skabe den helt rigtige autentiske stemning, kan man på Klosterkroen finde møbler, som har hørt hjemme på klosteret. I vores kælder står blandt andet en gammel træstol, som har haft sin faste plads på klosteret i mange år. 

krummestreg

Theodor Schiøtz - Albanis grundlægger​

Odenses stolte lokale bryggeri, Albani Bryggeriget, blev grundlagt i 1859 af botanikeren Theodor Schiøtz, der længe havde gået og arbejdet med idéen om at blive brygger. Det, der adskilte Schiøtz fra andre bryggere, var hans store passioner såsom botanikken, naturen, poesien og kærligheden til en bestemt kvinde, der prægede hans liv, og som havde en stor indflydelse på det øl, han bryggede.

 

For Schiøtz var naturen det største og mest væsentlige på denne jord. Han mente, at naturen var skabt for mennesker at tilbede: Af naturen skal vi lade os inspirere. Vi skal værne om den og dyrke den”. Det var specielt, når han skulle vælge ingredienser til sine bryg, at Schiøtz søgte inspiration fra naturen.

I 2015 valgte Albani at lancere en helt ny serie af specialøl opkaldt efter Schiøtz. En serie af specialøl til ære for det gode håndværk, naturen, de gode råvarer og ikke mindst til ære for Theodor Schiøtz. På nuværende tidspunkt består Schiøtz-serien af 4 øl af høj kvalitet og i forskellige varianter. Fordi Theodor Schiøtz og Albani Bryggeriet er en stor del af Odenses historie, har dette også sat sit præg på Klosterkroen, hvor disse øl kan nydes.

krummestreg

Kvalitetsrig dansk mad - fra danske råvarer​​​

På en rigtig kro, som Klosterkroen, kan man finde et bredt udvalg af klassiske danske retter. Derfor vil man altid kunne nyde klassikere som stegt flæsk med persillesovs, æggekage, hakkebøf med bløde løg samt meget mere.

På Klosterkroens restaurant i Odense deler vi Theodor Schiøtz’s vision om at værne om naturen og dens skabninger. Vi bruger derfor Dansk Kødkvæg fra Kildegården til vores hakkebøffer samt Dansk Gourmetgris fra Sydfyn til vores flæsk og bacon. Disse dyr har alle haft det godt og er vokset op under idéelle forhold, hvor der er taget hensyn til dyrevelfærd og høj kvalitet. Det mener vi, at man kan smage på maden!

krummestreg

En rød tråd, der skaber historie​

I vores restaurant kan man frit gå på opdagelse, og man vil med garanti opleve en masse antikviteter og andre fund, der med tiden har præget vores land. Tag et kig ind og se, om du kan finde de gamle kobberkander, læg mærke til de fine guldaldermalerier på væggene, kobberpendlerne og de gamle krostole, der henleder til den natur, som Theodor Schiøtz beundrede og elskede så højt.

 

På restaurantens nordlige væg kan du finde gamle fotografier, der er blevet genoptrykt og som giver et indblik i, hvordan området omkring Klosterkroen, og ikke mindst Gråbrødre Kloster, så ud i gamle dage.

Jagtstuen er præget af velkendte fotografier fra Albani Bryggeriet, der viser bryggeriets og medarbejdernes udvikling igennem tiden. Selv Hendes Majestæt, Dronning Margrethe, har sneget sig med på et af fotografierne.

 

I Klosterkroens kælder finder du husets selskabslokale, som også inspirerer og skaber minder om den danske historie. Granitskærver pryder gulvene, og de gamle, rødlige mursten præger vinreolerne, som gemmer på nogle af de mest værdifulde ”skatte” fra Albani Bryggeriet.

Klosterkroen er meget mere end en restaurant. Det er et tilbageblik i Danmarks historie, hvor du frit kan gå på opdagelse og mindes gamle dage.

krummelur

Velkommen til Klosterkroen,

vi glæder os til at byde jer indenfor.

Scroll to Top